Minifudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je osminu finala na Evropskom prvenstvu u minifudbalu koje se održava u istarskom gradiću Vrsaru u Hrvatskoj.

Nakon što sam Vam rekao da ne znamo šta nas čeka na prvenstvu, koliko smo jaki i koliko su jake reprezentacije iz naše grupe, ovaj plasman koji smo ostvarili u grupi jako nas raduje”, rekao nam je Bojan Rajković inače predsjednik udruženja za promicanje mininogometa i rekreacije.
Nakon odigranih utakmica sa Kazahstanom i Njemačkom, dvije vrhunske reprezentacije, koje igraju sasvim drugačije. Dobro smo pripremili taktiku za njih, igrali jedan za drugog, ginuli. Na Velsu smo odmarali igrače koji su ponijeli najveći teret u prve dvije utakmice i rutinski završili posao”, poručio je on u nastavku.
Najvažnije da nam se vratio sav trud i rad. Mi smo ovo zaslužili zajedništvom, dišemo kao jedan. Večeras nas čeka najvažnija utakmica u 1/8 finala. Sigurni smo da ćemo dati sve od sebe da rezultat bude najbolji za nas i da ćemo igrati i sutra”, kazao je Rajković za Nogoloptu.

Naši reprezentativci upisali su pobjede protiv odgovarajućih selekcija Kazahstana i Velsa dok su protiv Njemačke odigrali susret bez pogodaka. Susret osmine finala možete gledati večeras u 23:00 sati, a protivnik reprezentacije Bosne i Hercegovine bit će pobjednik meča selekcija Grčke i Španije koji se igra danas popodne. Najbolji strijelac naše selekcije u dosadašnjem dijelu takmičenja je Marko Vujica sa četiri upisana pogotka. Sve novosti o minifudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine možete pronaći i na njihovoj Facebook stranici, koju možete posjetiti na sljedećem linku: https://www.facebook.com/MininogometBIH?fref=ts

Izvor: Nogolopta