Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević prodržao je organizaciju Karlovačko Mininogometne lige Sarajevo, a organizatori su mu poklonili reprezentativni dres mininogometne selekcije naše države.

Baždarević je posjetio organizatore mininogometne lige te je tako pomogao u promociji ovog sporta u BiH. On je itekako upoznat s uspjehom mininogometne reprezentacije na prošlom Evropskom prvenstvu u Vršaru na kojem je naš tim osvojio treće mjesto. Selektor je istakao da mu je veoma drago što se mininogomet počeo igrati i u našoj zemlji s obzirom na činjenicu da je stekao popularnost u svijetu.

Meša je dodao da je upravo ovaj sport podloga za mlađe uzraste u procesu njihovog razvoja i usmjeravanja prema velikom nogometu. Selektor očekuje da naša mininogometna reprezentacija u augustu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj juriša na zlato. Upravo su naši mininogometni reprezentativci Elvin i Ervin Blažević glavni organizatori lige.

Proteklog vikenda je odigrano prvo kolo Mininogometne lige Sarajevo. STC je dobio tri boda službenim rezultatom 3:0 zbog nedolaska ekipe Telemacha. Ekipa Canyona je u odličnoj utakmici pobijedila Valter-Nexus rezultatom 6:4, dok je Bahen gradnja s 4:0 savladala ekipu Argelinija. Unigradnja i Zamm odigrali su 1:1.

U narednom kolu, koje se igra u subotu, sastaju se Argelini – Valter-Nexus (18:30), STC – Zamm (19:30), Bahen gradnja – Canyon (20:30) i Unigradnja – Telemach (21:30).

Izvor: Klix.ba