Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon penala savladala Poljsku 2-0 (2-2) i plasirala se u polufinale.
Poljaci su u drugoj minuti već zaprijetili sa polovine igrališta pokušao je golman Poljaka, Norbert Jendruczek, ali na našu sreću lopta je otišla pored gola. U petoj minuti Filipović je pokušao od svog gola da ugrozi gol Poljaka ali lopta je otišla pored gola.

Elsner je u 19 minuti pokupao da velike udaljenosti da iznenadi našeg Filipovića koji odlično brani. Nakon greške naših momaka Poljaci su krenuli u kontri i uspjeli preko Tomyka da u posljednjim sekundana susreta savlada golmana naše reprezentacije za 1-0 i rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog poluvremena Poljaci su zaprijetili nakon još jedne greške naše reprezentacije, ali sreća nije došlo do promjene rezultat. Nekoliko trenutaka kasnije naši momci su imali kontru ali storo je tekla tranzicija i propala je izgledna prilika. Jukić je u 25. minuti sa desne strane pokušao da ugrozi golmana Poljaka koji uz dosta muka brani njegov udarac.

Dva minuta kasnije ponovi je pokušao Jukić, ali lopta odlazi pored gola i golman Poljaka Jendruczek je degažirao loptu brzo i pogodio prazan gol jer se na vrijeme nije vratio Filipović koji je pokušao da pomogne u napadu.Nakon primljenog gola Vujica je pokušao no golman Poljske opet brani. Marko Vujica je smanjio u 31. minuti svojim petim pogotkom na ovom prvenstvu.

U posljednjim sekundama susreta Lovrenović je asistirao Josipu Kupreškiću koji pogađa za izjednačenje i penale. Golman Filipović je odbranio dva penala i uz sigurnost naših momaka sa bijele tačke slavili smo 2-0 i plasirali se u polufinale.

Danas od 15 sati naši momci igraju polufinale protiv reprezentacije Hrvatske.
Penali:
Poljska: Grinski Ne, Fryszka Ne
BiH: Lovrinović DA, Jukić Da

Videozapise možete pogledati na sljedećem linku: http://sport24.ba/ostale-novosti/video-gubili-smo-sa-dva-razlike-a-onda-preko-penala-do-polufinala

Izvor: sport24.ba