Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na debitanskom nastupu osvojila bronzanu medalju na miniEURO-u pobjedivši reprezentaciju ČEške sa 4-3.
Nakon šest minuta igre Marko Vujic je doveo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, no Česi su uspjeli da naprave preokret prvo je Prochaznka izjednačio da bi dva minuta prije odlaska na odmor Koudelka doveo u prednost Čehe. Ipah do odmora naši momci preko Vujice dolaze dio izjednaćenja, bio je to njegov sedmi pogodak i prvi je strijelac prvenstva.

Kapiten Lovrinović je nakon tri minute igre u nastavku golom krunisao lijepu akciju naših momaka za vodstvo od 3-2. Nakon toga igralo se desetak minuta gjde su naši čuvali rezultat a Česi pokušavali i sa golmanom u napadu doći do izjednačenja. Jedan takav izlazak koštao je Čehe u 34. minuti kada je Kapetanović sa centra igrališta postigao i četvrti pogodak. Konačnih 4-3 postavio je Koudelka tri minute prije kraja susreta.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje reprezentativaca Bosne i Hercegovine jer su u svom debitantskom nastupu osvojili bronzanu medalju.

Video isječak možete pogledati na sljedećem linku: http://sport24.ba/ostale-novosti/video-mininogometasi-osvojili-bronzanu-medalju-zlatnog-sjaja

Izvor: sport24.ba